lørdag 20. juli 2013

Blåskjellsuppe

Sommer er tiden for å nyte sjømat og jeg simpelten elsker det. Reker, blåskjell, krabbe.... Mmmm!!
Torsdag bestemte mamma og jeg at vi skulle lage blåskjellsuppe til middag på fredag. Deilig!! Gledet meg hele dagen...


Ingredienser: 2 kg blåskjell
                      3 vårløk
                      1/2 løk
                      2 sjalottløk
                      3 ss fersk opphakket basilikum
                      3 ss fersk kruspersille
                      4 ss Amway  ekstra virgin olivenolje
                      en klatt smør
                      3 dl eplejuice
                      3 dl kremfløte
                      Pepper

Ta ut blåskjellene, vask dem og rens dem for tråder, og løse deler, PÅpne skjell som ikke lukker seg når du kakker dem i kjøkkenbenken kaster du. De er ikke friske.
Deretter legger du i løk, sjalottløk og vårløk i kjelen og bruner dette i smør og olivenolje. (du kan bruke det ene eller andre) Du kan også bruke hvitløk, men far i huset tåler ikke hvitløk så vi droppet dette denne gangen. Da dette hadde surret litt, og løken var blitt myk (ikke vent til den er brunet) helte jeg oppi eplejuicen (om du har hvitvin kan du erstatte 1 dl av eplejuicen med vin)
Så kokte jeg opp dette, og la blåskjellene oppi kjelen. Jeg valgte å dampe de i to omganger, siden jeg hadde en litt liten kjele, Legg blåskjellene oppi, og sett på lokket, når blåskjellene er åpnet seg er de ferdige. Dette skjer i løpet av noen få minutter. De skjellene som ikke åpner seg er det bare å kaste, de er heller ikke friske.
Ta ut alle blåskjellene av kjelen med en fiskespade eller lignende, og skru av platen. Hell opp i kremfløten (du kan bruke magrere variant også) og rør opp. Jeg kokte den ikke opp, bare ventet til den var varm før jeg tok den av.

Blåskjellene serverte vi fra en stor bolle, mens "sausen/suppa serverte vi fra en mugge. Da kunne man rense blåskjellene opp i sin egen porsjon og helle over kraft etterpå, og dermed spise den som en suppe. Vi hadde også reker ved siden av.

Serverte med hjemmebakt loff og kryddersmør!

SMAKELIG MÅLTID!! Ikke lenge til jeg skal lage denne retten igjen :)
 

2 kommentarer:

Camilla sa...

Her var det koselig! Bli med på konkurranse hos meg :-)

Anonym sa...

Jeg er aldeles imponert over nettsiden din. Ta gjerne en titt på nettsiden min =) Jeg skriver litt om oppussing Dessverre er ikke bloggen så god som din :/