fredag 21. juni 2013

Herlig hjemmelaget pesto

Fredag kveld og nok en helg står for tur.... denne helgen blir en langhelg for min del. Jeg drar en tur og besøker venner i Sverige. Men jeg hadde en litt pjusk basilikumplante stående, og denne ville nok ikke overlevd disse dagene... da lager jeg en deilig pesto av den :-)

Her er  oppskriften jeg bruker:
1 basilikumplante
salt, smak til
70 gr fersk revet parmesan
3 ss pinjkjerner
3 ss valnøtter
 2 hvitløksfedd
1 1/2 dl Amway extra virgin olivenolje.

Rist valnøttene og pinjekjerner i en stekepanne til de blir gyldne.
 Deretter legger du alle ingrediensene oppi en blender eller  en foodpreosessor. Smak til med salt underveis.

Som dere ser bruker jeg både pinjekjerner og valnøtter i pestoen min. 
Dette gjør den enda mer smaksrik


 Jeg fyller pestoen på et slikt lufttett glass i passende størrelse. Dette kan du få kjøpt i butikken min Nytt & shabby

 Jeg bruker extra virgin olivenolje fra Amway da Carapelli. En olivenolje som er så ren som du kan få den.Den er laget av oliven fra Middelhavsområdet. Produsenten er kjent for å lage produkter av høy kvalitet, god smak til en bra pris.  
For at en olje skal få lov og kalles extra virgin skal den ikke gjennomgå andre prosesser en vask, dekantering, sentrifugering og filtrering.
Oljen har god smak, og kan brukes både til steking, ovnssteking,dressing, ingrediens i marinader og sauser mm

Dette er kjøkkenmaskinen jeg ikke kan være foruten. Den bruker jeg til alt f.eks  proteinshaker, smooties, hakking av løk, "riving" av ost, pesto, guacamole....
Hiver alt oppi, og trykker på knappen.


VIPS! Et glass meed deilig hjemmelaget pesto. Nydelig på pasta, som mariande til kjøtt mm.
 Og ikke minst en superfin gave
Ha en superfin helg allesammen!

1 kommentar:

h.espe sa...

Mmmmmm, ser og høres deilig ut!!
Ha en super helg - kos deg i Sverige hos venner :)

Klem fra Hildegunn