tirsdag 28. juni 2011

Blå Fagerklokker...Noe av det beste med sommeren er å bare kunne gå ut døra og plukke seg en bukett med friske blomster.... Hadde man bare vært flinkere til å gjøre det :o)
I dag gikk jeg en tur gjennom skogen nedenfor der vi bor, og fant disse vakre STORE blåklokkene... som heter Fagerklokker.
Er de ikke vakre?


Satt dem enkelt sammen med et bregneblad i en gammel glassflaske som muligens en gang har vært en fløteflaske fra svunnene tider. Elsker den enkle formen...


Synes blåklokker er en vakker blomst, og disse her ekstra kraftige og med lange stengler... Fagerklokken ble i sin tid dyrket som en grønnsaksplante, for bladene er rike på c-vitamin. De ble gjerne brukt i salater mens blomstene ble brukt som pynt.


Litt magisk info om blåklokken...
" I England kalles blåklokke for Bluebell eller Harebell (”harebjelle”), og det er der knyttet ulike legender til denne blomsten. Noen mener at planten har fått navnet harebjelle fordi haren ofte oppholder seg på de stedene hvor det vokser blåklokker. Noen sier også at bjellene ringer for å varsle haren om en truende fare, mens andre mener at alvene ringer med bjellene for å varsle om en hare som nærmer seg. I enkelte områder av England trodde man at blomstene brakte med seg uhell og at det var forbundet med fare å plukke blåklokker. Hvitblomstrende blåklokker ble imidlertid ansett som lykkebringende"

3 kommentarer:

Hespe sa...

Hei på deg vennen!
Så flott sommerbukett du har satt sammen!! Herlig å kunne gå ut og plukke de flotteste buketter - helt gratis... :o)

Så er første uke av ferien over. Været har vært heller dårlig, og dette har dessverre forsinket prosjekt lysthus. Vel, vi har iallfall fått det opp, og nå venter vi på litt tørrvær, slik at vi kan få beise ferdig og få malt. Blir fiiiint altså!!

Ha herlige sommerdager i Oslo!

Goklem fra Hildegunn

Mitt hvite hus sa...

Nydelig bukett du har plukket... koselig med små og store blomsterbuketter...

herlig farge på de..

ha fine sommer dager

klem kerstin

Anonym sa...

Nydelig bukett.
Klem Mette.