onsdag 23. desember 2009

Julepyntet hjem



Da er endelig julefreden senket seg, og vi kan nå glede oss til jul. Bordet er påbegynt, og blir i år pyntet med vakker rød duk med hullsømkant og løpere med røde striper (fra Åhlèns) Kransen er fra Nytt & shabby. Det er egentlig en dørkrans men gjør seg også fint som dekorasjon på bordet. Lysene skal selvfølgelig tennes i morgen, og bestikk og glass skal også finnes frem. Her i huset er det pinnekjøtt med vossakorv, kålrotstappe og mandelpoteter som står på menyen. Jeg gleder meg sykt mye til MATEN!!! Til dessert er det deilig multekrem. Multene er selvfølgelig selvplukket, men desverre ikke i år. Kjekt å ha fryser :o)


På stuebordet er det rosa stemning. Et gammel matt snikfat fungere som lysfat. Det er dekket med lerkekongler. Et rosa englelys fra Åhlens (kjøpt i fjor) har fått følge av telys i sandkakeformer, og noen gamle gammelrosa julekuler innkjøpt på qxl i danmark. Nydelig glød på det vakre gamle glasset,. Ekstra vakkert i skinnet fra levende lys, og deilig kontrast til de rustikke konglene.




Juletreet er også pyntet. Her har ikke vi tradisjon med fargetema for treet. Vi bruker alt vi har samlet gjennom årene. Noe kommer til og noe faller fra. Morsomt å se igjen det gamle. Et av de nye tilskuddene hos oss i år er den vakre stjernen i toppen. Det er en stjerne som er lik den vi hadde hjemme da jeg vokste opp. Synes de er så fine. Produsert hos osram i sin tid.


Vakre sinklykter med hjertehull speiler seg i speilet sammen med den søte engelen som har vært med noen år nå!

En hengende sinklykt henger ned fra hyllen i suen. Ibakgrunnen kan skimtes hjerteformen som tegnet fra lyset på veggen. Kult og stemningsfullt.


Elsker levende lys i speil. Det gir dobbel effekt av lysene. Svibler hører også hjemme i julestemningen. Lukter deilig... På hyllen står det tørre kvister med lav med vakre hvite småkuler med ulike former fra http://www.nyttogshabby.mystore.no/


Skapet i stuen med vakkert hvitt juletre med lys. Vi kjøpte det på LIVING for noen år siden. Synes det er nydelig og stemningsfullt. Til venstre sees vårt vakre engelspill. Er litt stolte av det :o)



Vi var heldige å komme over et vakker høyt, gammel englespill på auksjon i fjor høst. Synes det er så vakkert, og koselig med pling-plong lyden som låter når lysene er tent og englene går rundt og rundt...
Nå er det klart for deilig middag! Husbonden står å kokkelerer mens jeg blogger... Ytrefilet med pasta i fløte og soppsaus... mmmm! Dufter deilig
Med ønske om en god og fredfull julefeiring til dere alle!!

2 kommentarer:

Home By Virginia sa...

♥ Titter innom for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL ♥

Klemmer fra Malin Virginia

Unknown sa...

Vakkert du har pyntet! Ønsker deg en riktig god jul...

Klem Susanne