mandag 26. juli 2010

Før/etter UTELAMPER

Ja, nå er jeg tilbake på jobb i butikken etter en herlig ferieuke. Vi var å besøkte noen venner i Sveg i Härjedalen, og skulle hjelpe dem med å male huset utvendig. Og jeg må bare si at vi dro fra et helt NYTT hus... Da vi kom var det nesten lysrosa med hvite kanter, mens nå ble det grått med røde detaljer, og hvit dør + vinduer. Herlig!!
De gamle utelampene passet dermed ikke så godt lengre... De var kobberbrune i fargen. Passet veldig fint sammen med de lyse fargene, men ville blitt helt borte mot det grå og røde.

Jeg foreslo at vi kunne spraymale dem hvite slik at de kom til sin rett, og jeg fikk lov å ta den jobben :o) JIPPI!! Det er jo sånne ting jeg synes er gøy å greie med...
Jeg kjøpte inn hvit spraymaling...., og sprayet i vei..., men først...
...koblet vi fra strømmen, og skrudde ned lampene. Deretter fjernet jeg glasset, og vasket dem rene for spindelvev, insekter, pollenstøv mm. På bildet ligger de til tørking i solen... Da de var tørre pusset jeg av ujevnheter og malingsflekker mm slik at de ble jevne og fine. Deretter var det bare å spraye i vei. Anbefaler å gjøre det når det er vindstille ellers blir sprayflaskene fryktelig udrøye.... Spray mange tynne lag, og gjør det i etapper... Det gir det beste resultatet. Fort gjort at det renner litt...

Mens de tørker kan du jo f.eks. rengjøre glassene.
Og slik ble det ferdige resultatet. Utelampene ble så godt som nye, og passet kjempefint til de nye fargene som huset fikk :o)

2 kommentarer:

Anonym sa...

For en forskjell,nydelige ble de. :)Klems.

Sandoren og Blåsten sa...

Kjempefine ble de, flink du. Tror jeg skal bli flinkere til å spraymale litt jeg også.