onsdag 13. oktober 2010

Oppussing på hytta....

Nå har vi tenkt veldig lenge på det, og "måtte" bare se å få satt i gang med oppussingen. Rommet ble pusset opp på midten av 90-tallet. I den perioden jeg jobbet i fargehandel. Lasering og like maleteknikker var på sitt største. Sterke farger likeså... Noen år siden, og smaken har videreutviklet seg noe... Siden fargene var såpass sterke og mørkere enn bildet indikerer, så virket rommet trangere og mindre enn nødvendig. Vi hadde også bestemt oss for å fjerne klesskapet som begrenset mulighetene for å møblere som vi ønsket.

Lasert tomatsuppefarge på veggene og blå/lilla lasert klesskap og dør, og lakket gulv. Gir et tungt uttrykk...

Midt i prosessen.... Skapet er fjernet. Rommet er vasket ned. Grunning skal på... Vi valgte å bruke sperregrunn i stedet for heftgrunn, for da kunne vi slippe unna kvistlakken. Dette var jo viktigst bak der hvor skapet hadde stått da dette var ubehandlet panel. Det andre ble kvistlakket sist vi pusset opp. Deretter malte vi 2 strøk med vannfortynnbar maling. GUlvet fikk 1 strøk med sperregrunn og 2 strøk med mellomgrå trestjernersmaling.

VOILA!!

Rommet viser seg i en litt annen prakt. Litt kaldere og MYE lysere. Det virker også mye større etter at skapet ble borte.

Vi har ikke innredet helt ferdig, den moroa skal vi opp og gjøre til helgen :o) Men møblene er i allefall satt på plass. Sengene er gamle og har stått på Telle gjestgiveri i Våler i Hedmark. Vi valgte ikke å male dem -heller la dem være sprukne og ujevne som en kontrast til de fine glatte flatene på veggene. Taklampa skal byttes ut med den som ligger i sofaen... En rund glasslampe i klart og grønt glass.

Her ser du nærbilde av hodegjerdene. Litt kraklert og avflasset maling. Tidens tann har satt sine spor.

Fotografen vinker til deg... Her står jeg i døra inn til vårt nye soverom. Den ene av våre gamle sofaer fikk bli med opp hit da vi fikk ny hjemme. Godt å kunne slenge seg på denne med ei god bok... Det kremgule, karklerte skapet med marmorplate har stått på det samme gjestgiveriet som sengene. Speilrammen skal selvfølgelig males. Vi er litt usikre på hvilken farge. Enten skal den beises grå, slik at det ser ut som drivved eller så skal den få en mintgrønn tone. Det skal henge et bilde ved siden av med grønnlige toner.

Her er nærbilde av det grå gulvet, sammen med en gammel bryggerikasse fra Hamar bryggeri foran det kremgule skapet.

Mer bilder kommer til helgen når rommet sannsynligvis blir ferdiginnredet.

2 kommentarer:

Hespe sa...

Hei på deg Kjersti!
Ja, der kom innlegget ditt - tittet etter det på mandagskvelden... ;o)

En helt utrolig forrandring som har skjedd med det rommet. Hi, hi - har nesten problemer med å forstå at vi var så glad i disse fargene for noen - vel endel - år siden. IKKE skal de inn i mitt hjem igjen iallfall ;o) Lyst og lekkert ble det hos deg nå!!!!

Nå er forøvrig hylla på plass på stueveggen min, og hylleknektene jeg kjøpte hos deg ble helt perfekte - kommer innlegg senere i dag!

Ha en fin dag videre!

Klem fra Hildegunn
Strålene uke til deg!

Anonym sa...

Litt av en forskjell,kjempefint ble det. Klem Mette.