onsdag 3. november 2010

Trend 2010-11

Var på Damens aften på Bohus på Alna i går kveld. Vi fikk en herlig og gjennomtenkt kveld fra Bohus -en riktig vitamininsprøytning i hverdagen vår. Deilig tapas, godt å drikke, -20% på alle varer, fordrag med Halvor Bakke...
Et veldig inspirerende foredrag med masse tips og nytte om trender og det å følge sin magefølelse... Tenkte jeg skulle gjengi litt her, til dere som ikke fikk med dere dette foredraget.

Først og fremst presenterte han sitt nye fargekart som han har gitt ut i samarbeid med fargekjeden "Fargerike" -en fargekjede som ligger mitt hjerte litt nærmere enn de fleste andre siden jeg jobbet i denne kjeden i 3 år selv.
(Bildene av fargekartet er lånt fra http://www.halvorbakke.no/)
Lilla står fortsatt sterkt trendmessig, men rosetonene kommer også for fullt, og kommer til å overta for lilla. Men han understreket også at det ikke trenger bli "prinsesse"rom selv om man bruker rosafarger...
Grått i alle varianter er også hot, de overtar for mye av det brune og kaffe-latte variantene som har vært med oss en stund nå.
Her er noen rosanyanser som kan være verdt å kaste et nærmere blikk på :o)
Og ikke minst en av mine favoritter BLÅTT kommer for fullt, også i interøret... Herlig! Elsker den fargen i (nesten) alle sine nyanser.
Halvor Bakke har gitt fargene stedsnavn etter steder han har besøkt, og som han fprbinder med akkurat denne fargen.
Han kunne også si noe om de fire trendene/tendenser som står sterkest nå:
1. Shabby chic
2. Fabric
3. Bohemian chic
4. resirkulert
5. natur

Under finner dere fire collager som jeg har laget, som jeg synes beskriver stilene rent visuelt.
For å begynne med den siste først:
Natur
Elementer som går igjen i denne stilen er horn, skinn, pels, drivved, røtter, kongler, stein, ull....
Og naturlige farger.


Fabric tar opp i seg elementer fra industristilen. Vintage elementer fra verksteder er derfor høyt ettertraktet. Store lamper i industristil, skilt og garderobeskap i metall kan nevnes. Metall er et materiale som går igjen. Det er farger som sort, grått og hvitt som oftest går igjen. En mer maskulin og stram stil.
Shabby chic
Her er det kjente og kjære elementer: blonder, madonnaer, speil, englevinger, prismelysekroner som kan nevnes spesielt for denne stilen. Og fargen er jo hvitt, hvitt, hvitt.... i alle nyanser.
Resirkulert er den etiske trenden. Her ligger fokus på det etiske, gjenbruk og reirkulering. Det lages såpekopper, vedkasser og aviskurver av resirkulerte bildekk, det bygges kasser av gamle sengebunner med hemper av belter, lages bord av gamle flyttekasser, det lages smykker av det man finner, man bruker gamle klær som syes til puter, lappetepper. Mulighetene og mangfoldet er stort. Fokuset i denne trenden ligger ikke på fargene.
Bohemian chic er sistemann ut... Overdådig interiør som er designeren Tricia Guild's varemerke er det vi kaller bohemian chic. Sterkere farger, tyngre tesktiler som f.eks silke og fløyel, sterke farger kan forekomme, men det kan også være ganske dempet fargeskala... Nyt bildene!
Ja dette sitter jeg igjen med etter kvelden i går. Artig innslag i en mørk hverdag. Håper innlegget mitt ga deg litt inspirasjon i din hverdag.
Ha en fin dag videre!
Klem fra Kjersti

5 kommentarer:

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

men ka med såmnne som meg som liker en salig blanding..?? spennende lesning....

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Flott Kjersti...likte veldig den bohemian chic:)

tinemor sa...

Høres ut som en spennede kveld!
Herlig lesning.
Klem

Mitt hvite hus sa...

Ja det er masse spennende som kommer..liker litt fra alle jeg. faktisk...

Kjempebra innlegg =))

klemmer

Therese sa...

Så flott innlegg :o)
Kan tenke meg foredraget var supert, syntes selv Halvor Bakke virker som han "kan sakene sine".

Selv blander jeg nok litt stilarter, syntes det passer best hos oss :)

Ha en flott dag!