onsdag 8. desember 2010

Oppussing i førjulstiden...

Samboeren min var for en liten uke siden innom butikken på vei hjem fra nattevakt. Han var trøtt og sliten, så han skulle RETT hjem å legge seg... Men som vanlig skulle han bare.... gjøre ditt og datt først. Det han startet med var å vaske ned kjøkkenet til jul, da snakker vi tak og vegger. Som naturlig er på et kjøkken er det mye fett som sitter i tak og vegger, og det hele ble rimelig skjoldete. Ikke redd for å gå på (med dødsforakt) tenkte han: Ja, ja, da får jeg male det da... Og sånn ble det. Tak, vegger, lister og vinduskarmer fikk 2 strøk med hvitmaling, Fikk helt sjokk da jeg kom hjem fra jobb... Alt på kjøkkenet sto ute i stua, og alt dette 5 dager før julemarkedet. SVETT SVETT!!
Kjente ikke at jeg var helt klar for dette..., men nå da alt er på plass igjen føles det helt eventyrlig. Det gikk fra fargen Lys Toscana som jeg har vært veldig glad i til helt kritthvitt. En stor forskjell selv om ikke det kommer så godt til rette på alle bildene.
Spiesekroken på kjøkkenet...
Og sånn ble det til slutt. Vi har plassert en søte kjøkkenbenken her mer eller mindre midlertidig... Stolene har fått litt hvitt i form av 2 gigantiske engelvinger fra Jeanne D'arc living (Finnes også i nettbutikken) Til og med kjøkkenbordet fikk seg et par strøk med hvitmaling. Er foresetn morsomt å se hvordan det blålige vinterlyset ute gjør at lyset inne virker så rødt og varmt.


På den lille veggen mellom vinduene hang vi opp et gammelt bilde med en søt jente i gode duse farger. Rundt bildet hang jeg en liten lysslynge for å få inn litt lys. Under bildet hang vi opp en gammel håndklehylle i sin orginale hvitfargen. Mistelteinen på hylla fikk vi av vår kjære nabo. Den kommer direkte fra Stord. Første året jeg har dette faktisk!


Et prosjekt jeg hadde for noen år siden... Et juletre av ståltråd. I år har jeg byttet ut mosen i potta med herlige elrkekongler, og begynt å pynte med pynt av hvit porselen. Må finne en fin hvit stjerne til å ha i toppen av dette treet...

Her ser dere englevingene som henger på kjøkkenstolene våre! Er de ikke vakre. Har en mindre utgave hengene på ytterdøren som en hyggelig velkomst :o)
Så da er mesteparten av kjøkkenet klart for høytiden.

3 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann..
så koselig og se bilder fra hjemmet ditt...men ante meg at der ar masse fint:)kommer anntageligvis innom en tur i dag:)
klem klem så lenge..

Tove `blogg verden sa...

wow for en flink mann du har da : D
Kjempekoselig kjøkkenkrok dere har!! Nydelige englevinger!!
klem Tove

Mitt hvite hus sa...

For en mann du har.. skulle bare vaske og så pusser han opp hele kjøkkenet...

å så kosleig dere har det....

klemmer 0))